Foame emotională sau fizică?

07/11/2022
de către Carmen Anton
Foame emotională sau fizică

 Exista câteva semne care te ajuta sa faci diferența între mâncatul pe fond emoțional/pe fond de stres și adevărata foame fizică.

1. Mâncatul pe fond de stres/pe fond emoțional apare, de obicei brusc. Începi sa te simți stresat sau tensionat și gata! Ai poftă de nachos. De cealaltă parte, foamea fizică tinde sa se manifeste treptat. Începe sa iti fie foame însă poti aștepta, ceea ce iti permite sa faci o alegere înțeleaptă și sa iti potolești foamea cu ceva sănătos.

2. De obicei Mâncatul pe fond de stres te face să ai poftă de ceva dulce, gras și cu multe calorii - și de cele mai multe ori ai poftă de ceva anume (nu doar "ciocolata", ci o felie de tort cu 3 rânduri de ciocolata ").

3. Când foamea fizică este satisfăcută și stomacul este plin, acesta este un semn ca ti-a ajuns și ai tendinta sa te oprești din mancat. Însă atunci când emoțiile sunt factorul determinant, este ușor sa ignori ce iti spune stomacul.

4. Este posibil ca mâncatul pe fond de stres sa iti schimbe starea de spirit pe moment, însă la scurt timp apar sentimentele de rușine și vina. Pe de altă parte, atunci când termini o masa care ti-a satisfăcut foamea fizică, de obicei nu te simți vinovata pentru ca ai mâncat.

Mâncatul pe fond emoțional nu prea elimina problema și dacă se întâmplă prea des poate duce și la acumularea de kilograme.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu