Exasperantul efect yoyo

10/02/2023
de către Carmen Anton

Prin cure de slăbire se pot pierde la început câteva kilograme chiar şi la peste 40 de ani. Dar, de regulă, după o dietă plină de succes nu durează mult şi kilogramele topite se regăsesc din nou pe şolduri, burtă şi şezut. Va este familiar acest fapt?

Ca să fie și mai rău, în curând cântarul arată mai mult decât înainte de dietă. Acest lucru este uşor de explicat: dacă organismului i se furnizează mai puțină energie decât consumă, corpul trebuie să se adapteze. De aceea, în timpul dietei el trece pe flacăra de veghe. Totodată, consumă din rezervele de glucoză rapid disponibile din ficat şi din muşchi.

În continuare, se serveşte din proteina musculară şi de-abia mult mai târziu ajunge la rezervele de
grăsime. Dacă vreți să realizați în continuare succese, trebuie să mâncați și mai puțin. Dar mulți se reîntorc la vechile lor deprinderi alimentare de îndată.

Acesta este pentru organism semnalul că poate să înceapă să pună la loc substanțele nutritive lipsă şi să le depoziteze pentru zile negre ulterioare. Greutatea creşte fulgerător. Dacă dietele se repetă frecvent, apare un fenomen de permanentă creştere şi scădere în greutate - efectul yoyo vă salută!


Primul pas pentru evitarea efectului yoyo constă în schimbarea comportamentului alimentar!

Un prim pas ar fi sa aveti un mic dejun echilibrat!

Micul Dejun trebuie
☘️Să restabilească pierderea de lichide din timpul noptii.
☘️Să ofere echilibrul nutritiv pentru regenerarea celulelor.
☘️Sa fie controlat caloric.
☘️Să ofere fibre. Sunt multe persoane care consuma mult mai puține fibre decat ar fi recomandat.
☘️Să fie proteic și să conțină carbohidrați in cantitate optima. Daca mâncăm un mic dejun bogat in carbohidrați se declanșează reacția pancreasului, se eliberează insulina pentru a duce zaharul la celule, excesul se transforma în grăsimi, la 1-2 ore apare senzația de foame si acest ciclu se repeta de câteva ori pe zi.
☘️Micul dejun trebuie să fie nutritiv pentru a oferi senzația de sațietate.

 Beneficiile unui mic dejun echilibrat servit zilnic sunt

SHAKE-UL FORMULA 1 Herbalife este o masa sanatoasa si gustoasa, care asigura un echilibru excelent între proteinele din soia, micronutrientii esentiali precum si plantele si ingredientele botanice.

Cu 220 kcal per porţie, reprezintă o masă sănătoasă într-un pahar. Produsul Formula 1 Herbalife se foloseste pentru a pierde în greutate, cat si pentru crestere in greutate, avand mod de consum diferit. 

 Tu ce ai mancat la micul dejun ?

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu