CUM SA EVITI CAPCANELE ALIMENTARE ATUNCI CAND MANANCI IN ORAS

10/11/2022
de către Carmen Anton
CUM SA EVITI CAPCANELE ALIMENTARE ATUNCI CAND MANANCI IN ORAS


Sa mănânci în oraș este o plăcere, și probabil una la care nu vrei sa renunți pentru totdeauna.
În medie, cam o treime din mese nu le mâncăm acasă, deci merită să fii atent la aceste capcane des întâlnite în restaurante.


1. NU TE ABATE DE LA PLANUL TAU INITIAL DE MESE
Ar trebui sa ai în minte un plan general legat de ce mănânci de obicei, pe care ar trebui sa îl respecți. Dacă la pranz mănânci de obicei o combinație de proteine, legume și salata, cauta ceva similar în meniu. Nu te lasa atras de un Sandwich sau o porție de paste.
2. AI GRIJA LA MÂNCĂRURILE CARE PAR MAI SĂNĂTOASE DECAT SUNT
Sandwich-urile pot fi sănătoase dacă sunt făcute cu carne slabă, legume și pâine integrala. Însă caloriile se adaugă rapid dacă adaugi brânză sau maioneză, sau dacă acestea sunt foarte mari. Ai grija și la salatele care par sănătoase! Dacă salata are prea mult ulei sau dressing consistent devine foarte calorica !
3. AI GRIJA LA SPECIALITATEA ZILEI
Chelnerul ar putea sa vina cu o lista de recomandari zilnice care te vor face sa salivezi, dar ai grija. Majoritatea dintre acestea nu pot fi modificate, ceea ce înseamnă că nu vei putea scoate sosul și nu vei putea avea peste la grătar. în loc de cel prăjit. Dacă recomandarea se potrivește cu ce vrei, perfect! Însă decide-te dinainte la ceva din meniu. În felul acesta, vei avea o varianta de rezerva.
4. NU TE LASA ATRAS DE CAPCANA SUPER-PORȚIILOR.
Trebuie sa rămâi ferm atunci când ți se oferă mai multa mâncare decât ai nevoie, chiar dacă pare o afacere bună. Atunci când chelnerul spune: "Puteti avea și o porție de cartofi prăjiți, cu o reducere de 5%", tu trebuie sa iti spui : "Pentru o reducere de 5% voi beneficia de 600 de calorii în plus și 40 de grame de grăsimi în plus".
5. CITEȘTE CU ATENTIE IN MENIU NUMĂRUL DE CALORII
Un studiu recent arata ca numărul caloriilor consumate poate fi cu 20% mai mare decât ce scrie în meniu. Apoi, aportul caloric este enumerat, de obicei, pentru produsele separate, nu pentru întregul fel, asa cum este servit. Asa ca, atunci când notezi caloriile asociate aperitivului, nu uita și de caloriile garniturilor.
6. IN FINAL, PORTIILE DIN RESTAURANT POT FI URIAȘE
Împarte aperitivul cu persoana cu care iei masa și comandă o porție suplimentară de legume, sau cere sa iei la pachet ce rămâne, imediat ce ti-ai mâncat porția. Când vine vorba de superportii, restaurantele își pot permite sa acumuleze, însă tu nu.(de Susan Bowerman)

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu