Corpul are nevoie de proteine pentru a sustine viata

11/08/2022
de către Carmen Anton
proteine

Proteinele sunt cele mai complexe dintre toate grupele de substante din organism.
Nici un organ din corp nu poate sa functioneze fara proteine. Fara acestea, metabolismul fiecarei celule s-ar opri - ca un ceas din care s-ar scoate bateria.

Caci proteinele functioneaza ca enzime, care fac posibila desfasurarea anumitor reactii, izoleaza celula de exterior, ca parte componenta a membranei celulare, confera soliditate si structura tesuturilor osos si conjunctiv, transporta alte substante in sange si - mai ales - formeaza organe, de exemplu, musculatura consta in principal din proteine.

Pentru aceste miniuni - si multe altele - un om dispune de sute de mii de proteine.
Denumirea de proteine provine din cuvantul grecesc proton - primul sau cel mai important. Si de aici se poate vedea cat de importante sunt proteinele pentru organismul nostru.

Proteinele trebuie sa fie ingerate prin hrana zilnica, deoarece organismul nu are la dispozitie o rezerva suficienta de proteine.

De cate proteine ai nevoie?
Asta depinde de nevoile corpului, in functie de varsta, sex si stilul de viata
1. Daca faci exercitii fizice cu regularitate, corpul va avea nevoie de mai multe proteine, pentru a contribui la cresterea si mentinerea masei musculare.

2. Femeile si barbatii ar trebui sa consume proteine pana la 30% din aportul caloric total zilnic.
Trebuie sa mananci suficiente proteine pe parcursul intregii zile, asigurandu-te ca imparti aceasta cantitate proportional intre toate mesele.

SHAKE-UL FORMULA 1 Herbalife este o masa sanatoasa si gustoasa, care asigura un echilibru excelent între proteinele din soia si lapte. Cu 220 kcal per porţie, reprezintă o masă sănătoasă într-un pahar. Shake-urile F1 au ajutat oameni din întreaga lume sa îsi atinga obiectivele.

Daca iti doresti sa afli ce cantitate de proteine ar trebui sa consumi si iti doresti un plan de mese personalizat in functie de obiectivul tau, te invit la o evaluare nutritionala ONLINE sau telefonica !

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu