Sfaturi pentru gestionarea comportamentului ce determina mâncatul pe fond emoțional

03/11/2022
de către Carmen Anton
Sfaturi pentru gestionarea comportamentului ce determina mâncatul pe fond emoțional

1. FĂ-ȚI UN JURNAL ALIMENTAR
Un jurnal alimentar chiar te poate ajuta să descoperi ce anume declanșează mâncatul pe fond de stres. De fiecare data când simți nevoia sa mănânci, notează cât de foame iti este, pe o scală de la 1 la 10 ( 1 = leșin de foame, 10 = ma simt plină).

2. ASUMĂ-ȚI SENTIMENTELE - Știi ca emoțiile declanșează mâncatul pe fond de stres, asa că de ce sa nu ți le asumi? Este în regulă ca uneori sa te simți nervos, singur sau plictisit.

3. LUCREAZĂ LA MECANISMELE TALE DE GESTIONARE
Atunci când apare stresul întreabă-te: Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă nu mănânc? Da, este posibil ca nivelul de stres sa mai crească puțin, însă sentimentul va dispărea. Exersează tolerarea emoțiilor.

4. Găsește alternative la mâncat -Analizează-ți sentimentele și găsește solutii pentru rezolvarea problemelor. Fa o lista cu lucrurile pe care le poți face în loc sa mănânci, ca de ex sa te plimbi, sa asculti muzică, sa meditezi.

5. DEZVAȚA-TE DE OBICEIURILE PROASTE
Cei care mănâncă pe fond emoțional își repeta în mod continuu ideea ca mâncarea este cel mai bun mod prin care își pot gestiona emoțiile negative. Și ca toate obiceiurile proaste, mancatul pe fond de stres se produce fără a mai apuca sa te gândești la el. Asa ca trebuie sa te dezveti de proastele obiceiuri și sa înveți sa faci altceva în afara de a manca atunci când ai o zi proastă.

6. AȘTEAPTĂ SA TREACĂ - Cei care mănâncă pe fond de stres se tem adesea ca pofta se va intensifica dacă nu este satisfăcută. Însă atunci când pun în aplicare tactici de amânare, sunt surprinși sa observe ca pofta a dispărut pur și simplu.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu